Workshop CUI 2023

Workshop CUI 2023

Een workshop over het ontwerpen van conversatiegebruikersinterfaces (CUIs) voor gevoelige omgevingen en het betrekken van kwetsbare gebruikers bij de ontwikkeling van CUIs.

Welke aspecten van gevoelige situaties rechtvaardigen de keuze voor een bepaalde functionaliteit boven een andere?

Ben je geïnteresseerd in het ontwerpen van conversatiegebruikersinterfaces (CUIs) voor gevoelige omgevingen en het betrekken van kwetsbare gebruikers bij de ontwikkeling van CUIs? Doe met ons mee tijdens CUI 2023 in Eindhoven voor onze workshop: “Participatory Design for Whom? Designing Conversational User Interfaces for Sensitive Settings and Vulnerable Populations,” georganiseerd door Maarten Houben, Nena van As, Nitin Sawhney, David Unbehaun, en Minha Lee.

Conversational User Interfaces (CUIs) worden steeds vaker toegepast in een breed scala aan gevoelige omgevingen om de behoeften en problemen van kwetsbare of gemarginaliseerde gebruikers aan te pakken. Gevoelige omgevingen omvatten bijvoorbeeld CUIs die de communicatieproblemen van mensen met dementie overbruggen of vluchtelingen helpen omgaan met nieuwe culturele praktijken via een chatbot op een overheidswebsite. Hoewel onderzoekers steeds vaker CUIs ontwerpen voor dergelijke gevoelige omgevingen, zijn methoden en participatieve ontwerpmethoden om de zeer gevoelige behoeften en problemen van kwetsbare gebruikersgroepen aan te pakken nog schaars in het onderzoek. Deze workshop heeft tot doel te onderzoeken hoe we CUIs kunnen ontwerpen voor en in gevoelige omgevingen met kwetsbare gebruikers in gedachten, door middel van het participatieve ontwerpproces. We streven ernaar een werkdefinitie van kwetsbaarheid, gevoelige omgevingen en hoe praktijkgericht ontwerp van CUIs inclusief kan zijn voor diverse gebruikers vast te stellen.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan deze workshop, vragen we je om uiterlijk 5 juni 2023 een ‘statement of interest’ in te dienen. We moedigen deelnemers ook aan om een position paper in te dienen waarin ze kort hun werk met CUIs beschrijven en hoe kwetsbaarheid een rol speelt in hun onderzoek, uiterlijk 5 juni 2023.

Belangrijke data
Indieningsdeadline: 5 juni 2023 (AoE)
Melding van acceptatie: 16 juni 2023 (AoE)
Workshop datum en tijd: 19 juli 2023, 9:00 – 12:30 (CEST)

Meer informatie en aanmelden vind je hier

We kijken ernaar uit je daar te ontmoeten!