Team

Team

Maak kennis met onze onderzoekers en ontwerpers!

Kernteam

Dr. Ir. Rens Brankaert

Dr. Ir. Rens Brankaert


Medeoprichter van het ECDT

Rens Brankaert is Universitair Docent “Active & Healthy Ageing” binnen de onderzoeksgroep Systemic Change bij de afdeling Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en lector bij Fontys School of Allied Health. Hij werkt aan ontwerpen voor mensen met dementie door middel van participatieve methoden en living labs. In dit werk wil hij een brug slaan tussen een ontwerpgerichte benadering en de huidige zorgpraktijken met een specifieke focus op dementie.

Publicaties

Prof. dr. Wijnand IJsselsteijn

Prof. dr. Wijnand IJsselsteijn


Medeoprichter van het ECDT

Prof.dr. Wijnand IJsselsteijn heeft een achtergrond in kunstmatige intelligentie en cognitieve neuropsychologie. Hij promoveerde in 2004 op het onderwerp telepresence. Sinds 2012 is hij hoogleraar Cognition and Affect in Human-Technology Interaction aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij heeft een actief onderzoeksprogramma naar de impact van mediatechnologie op de menselijke psychologie en het gebruik van psychologie om technologieontwerp te verbeteren.

Publicaties

Ir. Ans Tummers

Ir. Ans TummersOnderzoek & Ondersteuning / PhD kandidaat

Ans Tummers heeft een rijke historie in bestuurlijk werk in relatie tot dementie en het publieke domein. Ze is bestuurslid van Alzheimer Forschung Initiative Düsseldorf en voormalig lid van de raad van bestuur van “internationale stichting Alzheimer Onderzoek”. Momenteel is ze promovendus bij Human and Technology Interaction, op mediated touch voor mensen met dementie.


Publicaties

Dr. Maarten Houben

Dr. Maarten Houben

Postdoc Industrial Design

Maarten Houben is Postdoc aan de TU/e bij de faculteit Industrial Design. Zijn promotieonderzoek richtte zich op de effecten van alledaagse geluiden en soundscapes in technologieën voor mensen met dementie. Maarten heeft een master in engineering sciences: architecture en deed onderzoekservaring op in interactive media architecture bij de Research[x]Design group bij KU Leuven. Hij is geïnteresseerd in het ontwerpen en onderzoeken van ambient multisensorische technologieën voor kwetsbare gebruikersgroepen.

Publicaties

Karlijn van Rijen MSc.

Karlijn van Rijen MSc.

Project manager

Karlijn van Rijen MSc. is een afgestudeerd ontwerper en aspirant-onderzoeker met een master in Industrial Design en Human-Technology Interaction. Ze heeft verschillende studies uitgevoerd op het gebied van dementie en andere zorg-gerelateerde gebieden en heeft recentelijk een onderzoek afgerond naar user-centered informatievoorziening na een milde beroerte. Namens Luckt B.V. is zij als projectmanager betrokken bij het ECDT.
Renata Vis

Renata Vis

Secretariaat

Sinds oktober 2017 werkt Renata als management/office assistent IE&IS voor de onderzoeksgroep Human-Technology Interaction aan de TU/e. Medio 2021 ondersteunt zij tevens het ECDT als secretaresse.Dana Starmans

Dana Starmans

Student-assistent

Dana Starmans is sinds november 2022 student-assistent bij het ECDT. Ze is momenteel bezig met haar Bachelor eindproject Industrial Design aan de TU/e. In samenwerking met het buurthuis Ontmoet & Groet, ontwerpt ze voor haar eindproject een groepsactiviteit voor ouderen om hun kwaliteit van leven te verbeteren.


Research team

Dr. Giulia Perugia

Dr. Giulia Perugia

Assistant Professor in Human-Technology InteractionDr. Minha Lee

Dr. Minha Lee

Assistant professor Industrial Design

Dr. Minha Lee voltooide haar Ph.D. in interactional morality (Technische Universiteit Eindhoven), heeft een MSc. in Information Science (Universiteit van Amsterdam), een B.F.A. in digital art (Pratt Institute), en een B.A. in filosofie (Universiteit van Minnesota – Twin Cities). Ze is sinds 2020 universitair docent bij de faculteit Industrial Design van de TU/e. Haar onderzoeksgebied is conversational user interfaces, moral emotions zoals mededogen of dankbaarheid en het integreren van technologie om sociaal-morele groei te verkennen.Publications

Yvon Ruitenburg MSc.


Yvon Ruitenburg MSc.

PhD Candidate Industrial Design

Yvon Ruitenburg heeft een achtergrond in Industrial Design en behaalde haar bachelor- en masterdiploma aan de Technische Universiteit Delft. Momenteel is ze promovendus bij Industrieel Ontwerpen, met haar project gericht op het verbeteren van de communicatie voor mensen met dementie.


Rucha Khot MSc.


Rucha Khot MSc.

PhD Candidate Industrial Design

Rucha Khot is ontwerper en ingenieur. Ze heeft een MSc. in Integrated Product Design (specialisatie Medisign) van de TU Delft en een B.E in Electronics Engineering van Mumbai University. Momenteel is ze een PhD-kandidaat die onderzoek doet naar interactieve en verantwoorde producten voor dementiezorg met behulp van Warme technologie.


Involved researchers en designers

Prof. Dr. Ir. Berry Eggen

Prof. Dr. Ir. Berry Eggen

Full Professor of Design for User Experience in Ambient Intelligent Systems

Dr. Ir. Emilia Barakova

Dr. Ir. Emilia Barakova

Universitair docent Socially Intelligent Systems

Prof. Dr. Helianthe Kort

Prof. Dr. Helianthe Kort

Full Professor Built Environment, Building Performance

Prof. Dr. Ir. Masi Mohammadi

Prof. Dr. Ir. Masi Mohammadi

Full Professor Built Environment, Smart Architectural Technologies

Ir. Myrte Thoolen

Ir. Myrte Thoolen

PhD Candidate Industrial Design

Dr. Yuan Lu

Dr. Yuan Lu

Associate Professor of Design for Healthy and Active Ageing

Dr. Jun Hu MEng, EngD.

Dr. Jun Hu MEng, EngD.

Associate Professor of Social Computing, Systemic Change and EAISI Health

Dr. Francesca Toso

Dr. Francesca Toso

Postdoc Industrial Design