Team

Team

Maak kennis met onze onderzoekers en ontwerpers!

Kernteam

Dr. Ir. Rens Brankaert

Dr. Ir. Rens Brankaert


Medeoprichter van het ECDT

Rens Brankaert is Universitair Docent “Active & Healthy Ageing” binnen de onderzoeksgroep Systemic Change bij de afdeling Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en lector bij Fontys School of Allied Health. Hij werkt aan ontwerpen voor mensen met dementie door middel van participatieve methoden en living labs. In dit werk wil hij een brug slaan tussen een ontwerpgerichte benadering en de huidige zorgpraktijken met een specifieke focus op dementie.

Publicaties

Prof. dr. Wijnand IJsselsteijn

Prof. dr. Wijnand IJsselsteijn


Medeoprichter van het ECDT

Prof.dr. Wijnand IJsselsteijn heeft een achtergrond in kunstmatige intelligentie en cognitieve neuropsychologie. Hij promoveerde in 2004 op het onderwerp telepresence. Sinds 2012 is hij hoogleraar Cognition and Affect in Human-Technology Interaction aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij heeft een actief onderzoeksprogramma naar de impact van mediatechnologie op de menselijke psychologie en het gebruik van psychologie om technologieontwerp te verbeteren.

Publicaties

Ir. Ans Tummers

Ir. Ans TummersOnderzoek & Ondersteuning / PhD kandidaat

Ans Tummers heeft een rijke historie in bestuurlijk werk in relatie tot dementie en het publieke domein. Ze is bestuurslid van Alzheimer Forschung Initiative Düsseldorf en voormalig lid van de raad van bestuur van “internationale stichting Alzheimer Onderzoek”. Momenteel is ze promovendus bij Human and Technology Interaction, op mediated touch voor mensen met dementie.


Publicaties

Dr. Maarten Houben

Dr. Maarten Houben

Assistant Professor Industrial Design

Maarten Houben is Postdoc aan de TU/e bij de faculteit Industrial Design. Zijn promotieonderzoek richtte zich op de effecten van alledaagse geluiden en soundscapes in technologieën voor mensen met dementie. Maarten heeft een master in engineering sciences: architecture en deed onderzoekservaring op in interactive media architecture bij de Research[x]Design group bij KU Leuven. Hij is geïnteresseerd in het ontwerpen en onderzoeken van ambient multisensorische technologieën voor kwetsbare gebruikersgroepen.

Publicaties

Karlijn van Rijen MSc.

Karlijn van Rijen MSc.

Project manager

Karlijn van Rijen MSc. is een afgestudeerd ontwerper en aspirant-onderzoeker met een master in Industrial Design en Human-Technology Interaction. Ze heeft verschillende studies uitgevoerd op het gebied van dementie en andere zorg-gerelateerde gebieden en heeft recentelijk een onderzoek afgerond naar user-centered informatievoorziening na een milde beroerte. Namens Luckt B.V. is zij als projectmanager betrokken bij het ECDT.
Renata Vis

Renata Vis

Secretariaat

Sinds oktober 2017 werkt Renata als management/office assistent IE&IS voor de onderzoeksgroep Human-Technology Interaction aan de TU/e. Medio 2021 ondersteunt zij tevens het ECDT als secretaresse.Dana Starmans

Dana Starmans

Student-assistent

Dana Starmans is sinds november 2022 student-assistent bij het ECDT. Ze is momenteel bezig met haar Bachelor eindproject Industrial Design aan de TU/e. In samenwerking met het buurthuis Ontmoet & Groet, ontwerpt ze voor haar eindproject een groepsactiviteit voor ouderen om hun kwaliteit van leven te verbeteren.


Research team

Dr. Giulia Perugia

Dr. Giulia PerugiaAssistant Professor in Human-Technology Interaction at Eindhoven University of Technology

Dr. Giulia Perugia, een expert op het gebied van etische an inclusieve HRI (Human-Robot Interactie) en Sociale Psychologie. Voor het ECDT is zij geïnteresseerd in het onderzoeken hoe we co-design van AI voor mensen met dementie kunnen bevorderen, hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze technologieën ethisch en veilig zijn, en hoe we deze technologieën kunnen inzetten om gemarginaliseerde mensen met dementie te betrekken.
Dr. Minha Lee

Dr. Minha LeeAssistant professor Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Dr. Minha Lee voltooide haar Ph.D. in interactional morality (Technische Universiteit Eindhoven), heeft een MSc. in Information Science (Universiteit van Amsterdam), een B.F.A. in digital art (Pratt Institute), en een B.A. in filosofie (Universiteit van Minnesota – Twin Cities). Ze is sinds 2020 universitair docent bij de faculteit Industrial Design van de TU/e. Haar onderzoeksgebied is conversational user interfaces, moral emotions zoals mededogen of dankbaarheid en het integreren van technologie om sociaal-morele groei te verkennen.

Publications

Dr. Linghan Zhang

Dr. Linghan Zhang

Assistant Professor in Human-Technology Interaction at Eindhoven University of Technology


Met een achtergrond in computerwetenschappen en onderzoekservaring op het gebied van mobiele en draagbare sensoren/computing, maakt zij gebruik van sensoren, sensorgegevensverwerking en modellering, en kunstmatige intelligentie om gepersonaliseerde en nauwkeurige mens-computerinteracties mogelijk te maken. Concreet gezien liggen haar onderzoeksinteresses op het gebied van mobiele/draagbare sensoren, affectieve computertechnologie en hulpmiddelentechnologie.

Sanne Beijer MSc.

Sanne Beijer MSc.


PhD Candidate Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Sanne Beijer heeft een achtergrond in Industrial Design en behaalde haar bachelor- en masterdiploma aan de Technische Universiteit Eindhoven. Momenteel is ze promovendus bij Industrieel Ontwerpen, met haar project gericht op het bestuderen van de implementatiekloof die ontstaat na de invoering van technologieën in de dementiezorg.

Rucha Khot MSc.

Rucha Khot MSc.


PhD Candidate Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Rucha Khot is ontwerper en ingenieur. Ze heeft een MSc. in Integrated Product Design (specialisatie Medisign) van de TU Delft en een B.E in Electronics Engineering van Mumbai University. Momenteel is ze een PhD-kandidaat die onderzoek doet naar interactieve en verantwoorde producten voor dementiezorg met behulp van Warme technologie.

Yvon Ruitenburg MSc.

Yvon Ruitenburg MSc.

PhD Candidate Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Yvon Ruitenburg heeft een achtergrond in Industrial Design en behaalde haar bachelor- en masterdiploma aan de Technische Universiteit Delft. Momenteel is ze promovendus bij Industrieel Ontwerpen, met haar project gericht op het verbeteren van de communicatie voor mensen met dementie.

Alicia Valencia MSc.

Alicia Valencia MSc.

PhD Candidate Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Alicia Valencia is een objectontwerper en onderzoeker gespecialiseerd in zorgomgevingen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ze behaalde een Master in Design (MDes) aan de Harvard Graduate School of Design en een Master of Science (MSc) in Mens-Milieu Relaties aan Cornell University. Daarnaast heeft ze een Bachelor of Science (ScB) in Psychologie van Brown University en een Bachelor of Fine Arts (BFA) in Meubelontwerp aan de Rhode Island School of Design. Als doctoraatskandidate draagt Alicia momenteel bij aan het HOMEDEM-project, waarin warme technologie kansen en thuiservaringen worden onderzocht voor mensen met dementie.

Teis Arets MSc.

Teis Arets MSc.


PhD Candidate Human-Technology Interaction at Eindhoven University of Technology

Teis Arets heeft een achtergrond in Human-Technology Interaction en behaalde zijn bachelor- en masterdiploma aan de Technische Universiteit Eindhoven. Momenteel is hij een doctoraatskandidaat bij de onderzoeksgroep Human-Technology Interaction (HTI) aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is toegetreden tot het QoLEAD-project en onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie sociale contacten kan verrijken voor een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie.
Fan Wang MSc.

Fan Wang MSc.


PhD Candidate Human-Technology Interaction at Eindhoven University of Technology

Fan Wang heeft een achtergrond in Industrial Design en heeft haar master- en bachelordiploma behaald aan de Universiteit van Peking en aan de Northwestern Polytechnische Universiteit. Momenteel is ze een doctoraatskandidaat in de Human-Technology Interaction (HTI) groep, waar ze zich richt op deceptieproblemen in de interactie tussen mens en robot voor mensen met dementie.Involved researchers en designers

Prof. Dr. Ir. Berry Eggen

Prof. Dr. Ir. Berry Eggen

Full Professor of Design for User Experience in Ambient Intelligent Systems at Eindhoven University of Technology

Dr. Ir. Emilia Barakova

Dr. Ir. Emilia Barakova

Universitair docent Socially Intelligent Systems at Eindhoven University of Technology

Prof. Dr. Helianthe Kort

Prof. Dr. Helianthe Kort

Full Professor Built Environment, Building Performance at Eindhoven University of Technology

Prof. Dr. Ir. Masi Mohammadi

Prof. Dr. Ir. Masi Mohammadi

Full Professor Built Environment, Smart Architectural Technologies at Eindhoven University of Technology

Ir. Myrte Thoolen

Ir. Myrte Thoolen

PhD Candidate Industrial Design at Eindhoven University of Technology

Dr. Yuan Lu

Dr. Yuan Lu

Associate Professor of Design for Healthy and Active Ageing at Eindhoven University of Technology

Dr. Jun Hu MEng, EngD.

Dr. Jun Hu MEng, EngD.

Associate Professor of Social Computing, Systemic Change and EAISI Health at Eindhoven University of Technology

Dr. Francesca Toso

Dr. Francesca Toso

Assistant Professor in Stakeholder engagement and Co-Design at the Faculty of Engineering Technology at the University of Twente