Tumbler

Tumbler

De interactieve soundscape speler.

De Tumbler is een tastbare audio-gebaseerde interface voor mensen met dementie en hun informele verzorgers om alledaagse geluiden thuis af te spelen.

Mensen met dementie en hun partners die thuis wonen hebben ondersteuning nodig bij recreatieve en sociale activiteiten die positieve emoties en betekenisvolle ervaringen opleveren. Het beluisteren van alledaagse geluiden of geluidslandschappen roept herinneringen op aan het verleden, alledaagse gesprekken en positieve gevoelens bij mensen met dementie. Om deze positieve effecten van geluid in huiselijke omgevingen mogelijk te maken, hebben we de Tumbler ontworpen als een tastbare audio-gebaseerde interface voor mensen met dementie en hun informele verzorgers om alledaagse geluiden thuis af te spelen. De Tumbler biedt intuïtieve interacties met persoonlijke audiobestanden en geluidslandschappen, stimuleert exploratie en nodigt uit tot interactie. De Tumbler is ontworpen op een manier die complexe taken vermijdt, omdat gebruikers geen fouten kunnen maken en elke interactie een passend geluid of geluidslandschap activeert.

De Tumbler heeft een eenvoudige en moderne esthetiek zodat deze goed past in alledaagse thuisomgevingen. Hij wordt geleverd met een dockingstation om de draagbare luidspreker op te laden. Het dockingstation bevat ook een extra interface om het volume aan te passen, een specifieke geluidsset te selecteren of zelfs nieuwe geluiden op te nemen.

Project details

Gebruikers kunnen interactie hebben met de Tumbler door het apparaat in hun handen te houden en te draaien, schudden, rollen, kantelen of laten tuimelen.
(a) De Tumbler bevindt zich in slaapmodus wanneer de luidspreker naar beneden is gericht.
(b) Door de luidspreker in elke andere richting te kantelen, wordt de volgende set alledaagse geluiden geactiveerd, en als de luidspreker met de luidspreker naar boven gericht is, worden de achtergrondgeluiden afgespeeld.
(c) De verhaalcues worden geactiveerd wanneer de gebruiker de Tumbler schudt.
(d) Door de Tumbler zijwaarts te tuimelen of te kantelen, wordt een geluidsevenement geactiveerd.
(e) De gebruiker kan het volgende of vorige geluidsevenement selecteren door het naar links of naar rechts te rollen.