Ekko

Ekko

Een veilige plek om verhalen te delen.

EKKO is een modulaire ruimte die stimuleert om verhalen te delen op basis van persoonlijke favoriete video’s.

EKKO is ontworpen om bewoners, familieleden en zorgprofessionals een veilige plek te bieden die hen uitnodigt om verhalen en associaties te delen die voortkomen uit de getoonde video’s die zijn afgestemd op de gebruiker. EKKO moedigt het delen van verhalen aan als een manier om bewoners, geliefden en zorgprofessionals met elkaar te verbinden.

De ruimte bestaat uit verschillende panelen die in elke gewenste vorm in het zorgcentrum kunnen worden geplaatst. De modulaire ruimte bevat een videoscherm, een afstandsbediening om de video’s te beïnvloeden, themaschijven om generieke video’s af te spelen die bij een thema passen (bijv. Kerstmis), een kast onder het videoscherm waarin alle elektronica is verborgen en twee lampen die een kleur presenteren die bij de video past.

Het persoonlijke profiel kan door zorgverleners worden ingevuld in de online EKKO-webomgeving. Ze kunnen elke YouTube-video uploaden die interessant is voor de gebruiker.

EKKO speelt video’s af op basis van het persoonlijke profiel van de gebruiker zodra hij de gebruiker herkent door middel van de persoonlijke beacon van de gebruiker. Met de afstandsbediening kan de gebruiker aangeven of de video leuk is of niet. Samen met het andere kijkgedrag beïnvloedt dit welke video’s de volgende keer voor de gebruiker worden afgespeeld. Op deze manier leert EKKO welke inhoud het beste bij de gebruiker past en zal deze worden getoond om een optimale ervaring te creëren.

Project details

  • Ontwerpers: Myrte Thoolen, Hugo Nagtzaam, Serge Offermans, Rens Brankaert, Emma Dhaeze
  • Periode: September 2020 – nu
  • Partners: Pleyade