Calendar Clock

Calendar Clock

Een dagklok met berichtenfunctionaliteit.

Calendar Clock: Een aanpasbare dagklok-applicatie met berichtenfunctionaliteit die mensen met cognitieve stoornissen helpt om beter grip te krijgen op dag en nacht.

Calendar Clock is een dagklok-applicatie met berichtenfunctionaliteit die mensen met verminderd tijdsbesef en geheugenverlies ondersteunt. Het is ontworpen om mensen met cognitieve problemen te helpen beter grip te krijgen op dag en nacht. De applicatie toont het deel van de dag en de tijd, zowel digitaal als analoog. Ook kunnen belangrijke agendapunten, herinneringen en/of persoonlijke berichten worden weergegeven.

Mensen met cognitieve stoornissen hebben baat bij eenvoudige apparaten die bijna geen interactie of knopdrukken vereisen. Calendar Clock innoveert op het concept van een dagklok door remote control mogelijk te maken via een tweede applicatie. Via deze applicatie kunnen berichten worden verzonden, waarbij alarmsignalen en leesbevestigingen kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kunnen kleuren worden aangepast, knoppen worden uitgeschakeld en kan de app worden ingesteld op fullscreen-modus, zodat het moeilijker wordt om per ongeluk verkeerde knoppen in te drukken.

De applicatie is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan worden geïnstalleerd op oudere apparaten die op een herkenbare locatie in huis geplaatst kunnen worden. Na het verbinden met de beheerdersapplicatie is geen verdere interactie nodig.

Project details