Certification-D

Certification-D

Certificering van technologische producten voor mensen met dementie ter ondersteuning van MKB-bedrijven bij innovatie en groei.

Het netwerk van partners, bestaande uit onderzoeks- en zorginstellingen, MKB-bedrijven, verenigingen en mensen met dementie, werkt aan de ontwikkeling van ontwerpnormen voor producten die zijn ontworpen voor mensen met dementie die thuis wonen. Samen met een certificeringsbedrijf zullen nieuwe en bestaande producten voor mensen met dementie worden geëvalueerd en gecertificeerd.

De visie van het project is dat mensen met dementie ondersteund moeten worden om zo veilig, gezond en lang mogelijk thuis te blijven wonen. De missie van het project is om de kwaliteit van producten, systemen en diensten voor mensen met dementie te garanderen en bedrijven te ondersteunen en aan te moedigen om goed te ontwerpen voor mensen met dementie.

Binnen het project worden producten van kleine en middelgrote bedrijven getest en verbeterd met de ondersteuning van mensen met dementie.

De onderzoekers dragen bij aan de werving en selectie van bedrijven voor de testfase in de Living Labs, waar mensen met dementie betrokken zijn bij betekenisvolle interactie met warme technologieën. Het resultaat van de testfase omvat ontwerpondersteuning voor de bedrijven die aan de studie deelnemen en biedt toegang tot het certificeringsproces dat door de partners is ontwikkeld.

Onderzoeker

Francesca Toso

Francesca Toso

Onderzoek details

  • Betrokken onderzoekers: Francesca Toso, Rens Brankaert
  • Periode: 2019 – 2023
  • Partners: Alexianer Forschungszentrum Krefeld der Alezianer Krefeld, Ulster University, Technische Universiteit Eindhoven, Vilans, Oktober, LUCA School of Arts, Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Genk, CENTICH, GGT Deutsche Gesellschaft für Gerontotechnik, KRG Corporate, Climax Deutschland