Writing Retreat in Zeeland

Writers’ retreat in Zeeland

Een deel van het ECDT-team heeft genoten van enkele dagen samen in een vakantiehuis aan de Zeeuwse kust voor team building en om samen aan papers te schrijven.

Vlak voor de zomervakantie heeft een groot deel van het team van het ECDT – promovendi en staf – genoten van een aantal dagen samen, in een vakantiewoning aan de Zeeuwse kust, om verder te bouwen aan het team, gezamenlijke plannen te maken, en samen aan papers te schrijven. Daarnaast werd het hele team warm ontvangen door de SVRZ Ter Schorre in Terneuzen, waar directeur Dirk De Korne en zijn team ons meenamen in de uitdagingen voor de zorg in de regio Zeeland, met haar sterk vergrijzende bevolking en het snel groeiend tekort aan zorgmedewerkers.

Alle aanwezige ECDT-teamleden.

We spraken over de verschillende vormen van intra- en extramurale zorg en de behoeftes van mensen met dementie. Ook bespraken we de technologische innovaties die bij SVRZ worden ingezet om kwaliteit van leven te verhogen, maar ook om efficiency van personeelsinzet en kwaliteit van werken te verbeteren. Daarnaast kwamen enkele van de vele ethische overwegingen aan bod die kunnen spelen rondom de zorg voor mensen met dementie, bijvoorbeeld rondom privacy en het gebruik van sensoren, bewegingsvrijheid in het kader van de veelbesproken Leefcirkels, en eigen regie van mensen met dementie.

Minha en haar hond Hannah.

De dagen in Zeeland vlogen voorbij, met coaching en schrijfsessies, gezamenlijk overleg, maar ook samen koken en eten (Wijnand is nog steeds herstellende van de groene pepers in het gerecht van Rucha), zwemmen in de Zeeuwse wateren, spelletjes, en wandelingen met Hannah, de ECDT-hond van Minha die ons allemaal van een filosofisch afstandje beschouwde. Een prettige en inspirerende omgeving – weg van de dagelijkse verplichtingen – waar we elkaar beter hebben leren kennen, en geconcentreerd hebben kunnen werken.