ISBEP-Uitdaging

ISBEP-Uitdaging

Studenten aan de Slag met Warme Technologie in hun Bachelor Eindproject bij Innovation Space.

ISBEP “Warme Technologie” Groepje 1. Van links naar rechts: Ying Ying Lu, Lise Venema, Vita van den Broek en Jop van Aken.

Elk jaar hebben de studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven de mogelijkheid om deel te nemen aan een ISBEP programma. ISBEP staat voor Innovation Space Bachelor End Project en biedt groepjes studenten een half jaar een podium en werkplaats, via de Innovation Space aan de TU/e (https://innovationspace.org) waar ze samen kunnen werken aan een speciale uitdaging.  Het bijzondere van deze groepjes studenten is de multidisciplinaire samenstelling: de studenten zijn afkomstig van verschillende opleidingen binnen de Technische Universiteit en werken binnen het team aan een actueel probleem of dilemma uit onze samenleving.

Onderzoeksvragen worden geleverd door de zogenaamde “challenge owners” en dit kan een onderneming of instelling zijn. Dit jaar hebben Maarten Houben en Ans Tummers van het Expertise Centrum Dementie & Technologie (ECDT) een oproep aan de studenten gedaan. En heel bijzonder, niet één maar twee groepen studenten hebben op ons verzoek gereageerd en hebben zich aangemeld om onderzoek te doen naar “Warme Technologie voor mensen met dementie”! Deze twee groepen gaan komende maanden intensief werken aan diverse innovatieve oplossingen, komen met “out of the box” ideeën, gerelateerd aan het toepassen van warme technologie om het leven van de persoon met dementie aangenamer te maken. Het voordeel van deze multidisciplinaire samenwerking tussen studenten, maatschappelijke partijen, en de professionele begeleiding van Innovation Space, is dat de studenten een frisse, inspirerende en onverwachte blik werpen op een onderwerp waarmee ze de kwaliteit van leven van mensen met dementie, en de kwaliteit van werken in de zorg willen verbeteren.