ISBEP Resultaten

ISBEP Resultaten

Dit artikel is geschreven door de studenten zelf. De twee groepjes hebben gewerkt aan warme technologie tijdens hun Bachelor Eindproject bij Innovation Space.

Het eerste project: Soft Habits

Een team met bestaande uit studenten van meerdere disciplines bij de Innovation Space heeft gewerkt aan een project voor mensen met dementie, met als doel de overgangsfase tussen thuis wonen en verblijven in een verzorgingstehuis te verbeteren. Binnen de groep heeft elk teamlid individueel een onderzoeks- en ontwerpproject uitgevoerd, en uiteindelijk hebben deze projecten bijgedragen aan het eindproduct. Als resultaat hebben ze het boekje “Dit ben ik” ontwikkeld, dat op een creatieve manier de wensen, verlangens, herinneringen en toekomstvisies van mensen met dementie vastlegt. Dit boekje kan meegenomen worden naar een mogelijke nieuwe verblijfplaats en zal het proces voor de persoon met dementie, hun familie en de verzorgers vergemakkelijken, waardoor ze eerder in gesprek kunnen gaan.

ISBEP Groepje Soft Habits. Van links naar rechts: Lise Venema, Jop van Aken, Vita van den Broek en Yin Ying Lu.

Het tweede project: Lost & Found

Onze groep “Lost & found” deed mee aan de Warm Technology Challenge via de Technische Universiteit Eindhoven. De uitdaging was om een prototype te ontwerpen dat een betekenisvolle impact kan hebben op het leven van mensen met dementie. Onze focus lag op het probleem van het kwijtraken van zaken als sleutels, horloges, gehoorapparaten en portemonnees. Uiteindelijk ontworpen we een systeem van modulaire tegels die een thuis zullen vormen voor belangrijke items. Het systeem zorgt door middel van visuele en audiofeedback ervoor dat het plaatsen of meenemen van waardevolle spullen het eerste is wat mensen doen als ze terug thuiskomen of juist van huis vertrekken. Dit apparaat roept discussie op over hoe mensen met dementie hun spullen en hun vrijheid kunnen behouden, en hoe gewoonten bewaard of veranderd kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over het project.

ISBEP Groepje Lost & Found. Van links naar rechts: Jasmijn Brouwer, Philip Canoy, George Kontos en Maaike Timmers