Introductie nieuwe teamleden

Introductie nieuwe ECDT-teamleden

We willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe ECDT-teamleden!

Giulia Perugia

Zoals onlangs aangekondigd op onze LinkedIn-pagina, heeft ons onderzoeksteam zich uitgebreid met dr. Giulia Perugia, een expert op het gebied van etische an inclusieve HRI (Human-Robot Interactie) en Sociale Psychologie. Voor het ECDT is zij geïnteresseerd in het onderzoeken hoe we co-design van AI voor mensen met dementie kunnen bevorderen, hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze technologieën ethisch en veilig zijn, en hoe we deze technologieën kunnen inzetten om gemarginaliseerde mensen met dementie te betrekken.

Linghan Zhang

Een nieuwe aanwinst voor dit team is ook dr. Linghan Zhang, die een achtergrond heeft in Computerwetenschappen en eerder heeft gewerkt aan affectieve computingsprojecten. Linghans expertise ligt op het gebied van mobiele sensoren en computertechnologie en Human-Robot Interaction (HRI). We zijn verheugd om Linghan in ons team te verwelkomen, aangezien we haar vaardigheden op het gebied van signaalverwerking en machine learning zeer goed kunnen gebruiken, te beginnen met het QoLEAD-project. Voor het ECDT zal Linghan zich richten op sensorgebaseerde dementiemonitoring voor vroegtijdige detectie of aanmoediging.

Teis Arets

We beginnen dit semester ook met een overvloed aan onderzoeksenergie dankzij onze 5 (!) nieuwe PhD/PD-teamleden. Teis Arets is bij ons team gekomen met een achtergrond in HTI en HRI. Teis zal zich aansluiten bij het QoLEAD-project en onderzoeken hoe AI sociale contacten kan verrijken voor een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie.

Ook heeft Teis twee weken stage gelopen in Terneuzen, waar hij inzicht kreeg in het leven van mensen met dementie in Ter Schorre.

Alicia Valencia

Alicia Valencia is de tweede promovendus die ons team is komen versterken. Alicia is een objectontwerper en onderzoeker gespecialiseerd in leeftijdsvriendelijke zorgomgevingen, met een achtergrond in zowel Psychologie als Meubelontwerp. Als onderdeel van het HOMEDEM-project zal Alicia de mogelijkheden van warme technologie en thuiservaringen voor mensen met dementie onderzoeken.

Sanne Beijer

Als derde hebben we Sanne Beijer, een bekend gezicht in ons team. De afgelopen maanden was Sanne betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten bij het ECDT, maar onlangs is Sanne aan haar promotieonderzoek begonnen. Als onderzoeksgerichte ontwerper met een achtergrond in Industrieel Ontwerp zal zij de implementatiekloof bestuderen die ontstaat na de invoering van technologieën in de dementiezorg.

Fan Wang

Vierde in de rij is Fan Wang, die een achtergrond heeft in Industrieel Ontwerp en eerder de behoeften van visueel gehandicapten heeft bestudeerd bij het werken met navigatierobots als geleidehonden. Voor het ECDT zal Fan zich bezighouden met de studie van misleiding in het ontwerp van sociale robots voor mensen met dementie, gerelateerd aan QoLEAD.

Frank Antonissen

Verder hebben we Frank Antonissen die ons team is komen versterken. Frank heeft een achtergrond in manuele therapie en is momenteel docent aan Fontys in paramedische studies. Eerder heeft Frank het effect van oefentherapie op mensen met de ziekte van Parkinson of dementie bestudeerd. Frank is recentelijk gestart met zijn PD (Professional Doctorate), een uniek programma dat lijkt op een PhD, maar steeds meer gericht is op het implementeren van resultaten in de praktijk, ondergebracht bij de Hogeschool. Frank’s PD zal zich richten op het gebruik van technologie voor muziekoefeningen in de thuisomgeving (bij mensen met dementie) en de implicaties daarvan voor professionele praktijk.

Pleun Ideler

Last but not least, verwelkomen we Pleun Ideler in ons team als stagiaire. Ze studeert momenteel Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Pleun heeft eerder gewerkt als verpleegkundige voor mensen met dementie. Nadat ze meer te weten is gekomen over sociaal ontwerp, heeft Pleun besloten zich bij het ECDT aan te sluiten, waar ze Sanne zal assisteren in haar onderzoek en onder andere zal helpen tijdens de middagen in de Meerpaal.

Fijn om jullie allemaal in ons team te hebben!

Geïnteresseerd in meer informatie over een van onze teamleden en/of het werk dat ze doen? Heb je suggesties of ideeën voor samenwerkingen met ons team? Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken via dementia@tue.nl.