Inspirerende sprekers op mini-symposium

Inspirerende sprekers op
mini-symposium

Mini-symposium “Everyday Sounds of Dementia” naar aanleiding van de promotie van Maarten Houben.

Op 1 november promoveerde Maarten Houben cum laude op zijn proefschrift “Design for Everyday Sounds in Dementia”. Na de promotieplechtigheid gaven drie van de gerenommeerde commissieleden een lezing over hun passie en werk in het veld van Dementie, Technologie en Design. Na een intro van dr. Rens Brankaert van het TU/e Expertise Centrum Dementie & Technologie (www.ecdt.nl) werd het programma vervolgd met:

Dr. Gail Kenning

Dr. Gail Kenning (Universiteit van New South Wales) gaf een bevlogen lezing over een project waarbij de persoon met dementie een professioneel podium krijgt om over zijn of haar ervaringen te vertellen en emoties te delen.

Dr. Gail Kenning


Prof. Dr. David Frohlich

Prof. Dr. David Frohlich (Universiteit van Surrey) maakte zich sterk voor het gebruik van geluiden die een sentimentele waarde hebben voor de persoon met dementie. Alledaagse gebeurtenissen, zoals het geluid van het bakken van spekjes in de ochtend, kunnen een weldadig gevoel en een positieve ervaring veroorzaken bij de persoon met dementie.

Prof. Dr. David Frohlich


Prof. dr. Arlene Astell

Prof. dr. Arlene Astell (Universiteit van Toronto) sprak over de rol van ‘sound prompts’ in technologie voor mensen met dementie en deelde haar rijke ervaringen in het ontwikkelen van deze technologie met de doelgroep.

Prof. dr. Arlene AstellMaarten Houben