Expertise Centrum @ Alzheimer Europe

Expertise Centrum bij Alzheimer Europe

Het Expertise Centrum voor Dementie en Technologie besprak hun huidige en toekomstige onderzoeksprojecten op de conferentie.

Van 17 tot 19 oktober vond in Boekarest, Roemenië, de Alzheimer Europe Conference 2022 plaats. Het evenement wordt gesponsord door Alzheimer Nederland. Op dag drie kreeg het Expertise Centrum voor Dementie en Technologie de kans om hun huidige en toekomstige onderzoeksprojecten te bespreken. Tijdens het evenement gaven drie sprekers presentaties waarin het werk van het ECDT met behulp van warme technologie centraal stond.

Minke Kooistra (Alzheimer Nederland), Marco Blom (Alzheimer Nederland), Rucha Khot (ECDT) and Francesca Toso (ECDT) bij de Alzheimer Europe Conference 2022

Eerst werd Warme Technologie geïntroduceerd door Wijnand Ijsselsteijn in een vooraf opgenomen sessie, en besprak hij de kansen die AI biedt voor de zorg voor dementie. De volgende spreker was Rucha Khot, die het toekomstige WECARE-project presenteerde. Het project zal zich richten op het ontwerp van een interactief middel voor dementiezorg en het zal samenwerking met de industrie met zich meebrengen. Ten slotte presenteerde Francesca Toso het Certificatie-D-project, dat als doel heeft kleine of middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij het ontwerpen van betere technologieën in de context van dementie.

Al met al was het bijwonen van de conferentie een zeer verrijkende ervaring, omdat het niet alleen het lopende onderzoek naar dementiezorg op medisch, technologisch en ontwerpgebied belichtte, maar ook ontroerende alledaagse verhalen en ervaringen van mensen met dementie en hun verzorgers naar voren bracht.

Rucha Khot