ECDT op CHI

ECDT op de CHI conferentie!

We zijn trots op Maarten Houben en Myrthe Thoolen van het ECDT, die hun designwerk rond dementie en technologie met de internationale onderzoekswereld hebben gedeeld bij CHI2022!

Myrte Thoolen’s Living Moments
Myrte Thoolen presenteerde het artikel ‘LivingMoments: Bespoke Social Communication for People living with Dementia and their Relatives’ Het artikel beschrijft de studie met LivingMoments wat ouderen helpt in het aangaan en behouden van sociaal contact. De innovatie slaat de brug tussen de moderne technologie en de oude vertrouwde communicatiemiddelen die we kennen van vroeger, zoals het sturen van ansichtkaarten.

Je kan het artikel hier lezen!

Maarten Houben’s Tumbler
Maarten Houben presenteerde zijn artikel ‘Designing for Everyday Sounds at Home with People with Dementia and their Partners’ Dit artikel presenteert het co-designproces waarbij mensen met dementie en hun partners betrokken waren bij de ontwikkeling van de Tumbler, een interactieve geluidsspeler om thuis naar betekenisvolle geluiden te luisteren. Het artikel toont aan hoe geluid de dagelijkse ervaringen van dementie kan verrijken door sociale en plezierige momenten in de thuisomgeving te bieden.

Je kan het artikel hier lezen!

Verder presenteerde Maarten de conclusies van zijn PhD onderzoek tijdens de workshop ‘Tangible Interaction for Well-being’. De belangrijkste output van deze workshop was de co-creatie van een onderzoeksagenda en het aantonen van het belang van contact, sensorische en tastbare interactie voor welzijn in het post corona-tijdperk.

Een sfeerimpressie van CHI ’22