Nieuws uitprobeersel

Aanraking in ons dagelijks leven: de Dutch Touch community

Event | 12-2022

Afgelopen maand was het weer mogelijk voor de leden van de “Dutch Touch” gemeenschap in Nederland om fysiek elkaar te ontmoeten, deze keer op de Universiteit van Utrecht. Voor een wetenschappelijk onderzoeksgroep die aanraking, en met name affectieve aanraking in de breedste zin van het woord, bestudeert wel een ‘raison d’être’ (…)

Lees meer

Interview Nel en Ton Krieger: “We leven bij de dag en genieten met volle teugen

Interview | 12-2022

Ruim 9 jaar geleden ging Nel Krieger met vroeg-pensioen. Al kort hierna, na een rijk leven als locatie-verantwoordelijke van twee verzorgingshuizen valt haar op dat echtgenoot Ton regelmatig tekenen van vergeetachtigheid vertoont…. Lees bijgaand meer over de vooruitstrevende en persoonsgerichte benadering van (…)

Lees meer

AI voor mensen met dementie: ‘Co-design is key’

Zorgvisie | 30-11-2022

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur, tijd voor reflectie. In Het jaar van blikken bestuurders en experts uit verschillende zorgbranches terug op 2022. Wijnand IJsselsteijn, hoogleraar en directeur van het Expertise Centrum Dementie & Technologie, bijt het spits af. Hij vertelt over nieuw onderzoek naar persoonsgerichte dementiezorg middels (…)

Lees meer
 • ECDT at HRI 2023 #4

  ECDT at HRI 2023 #4

  This year’s Human-Robot Interaction (HRI) conference (in Stockholm, Sweden- from March 13–16.) offered a great opportunity to connect with people in the HRI community and industry and to stay updated on the most recent developments in human-robot interaction. The theme this year was “HRI for all,” with a focus on theories, methods, designs, studies, and technical advances that promote diversity and inclusion in HRI.

  Lees meer
 • Dutch Design Week 2023: Age-Fi (2)

  Dutch Design Week 2023: Age-Fi (2)

  Maarten Houben en Rens Brankaert van het ECDT waren betrokken bij het Age-Fi-project die in oktober op de Dutch Design Week te zien en vooral te ervaren was. De installatie was bedoeld om mensen op een interactieve manier te laten nadenken over technologieën die het ouder worden thuis ondersteunen, aan de hand van dystopische video’s.

  Lees meer
 • Another post error

  Lees meer