ECDT op HRI 2023

dl.acm.org/doi/abs/10.1145/3568162.3578624(opens in a new tab)

ECDT op HRI 2023

De mogelijkheid om contact te maken met mensen in de HRI-gemeenschap en op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van mens-robot interactie.


De Human-Robot Interaction (HRI) conferentie van dit jaar, gehouden in Stockholm, Zweden, van 13 tot 16 maart, bood een geweldige gelegenheid om in contact te komen met mensen uit de HRI-gemeenschap en de industrie, en om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van mens-robot interactie. Het thema van dit jaar was “HRI voor iedereen,” met een focus op theorieën, methoden, ontwerpen, studies en technische vooruitgangen die diversiteit en inclusie in HRI bevorderen.

Het artikel “Reimagining Robots for Dementia” was zeer relevant voor ECDT-onderzoekers, omdat het scenario’s benadrukte waarmee mensen met dementie en hun informele zorgverleners worden geconfronteerd en de rol die robots kunnen spelen bij het ondersteunen van hen.

During the study, participants lived with a robotic companion in their homes and learned about positive psychology interventions.

Een ander werk van Jeong, S., Aymerich-Franch, L., Alghowinem, S., Picard, R. W., Breazeal, C. L., & Park, H. W., getiteld “A Robotic Companion for Psychological Well-being: A Long-term Investigation of Companionship and Therapeutic Alliance,” besprak de rol van gezelschapsachtig gedrag van robots bij therapeutische interventies, wat waarde toevoegt aan ons denken over de toekomst van gezelschaps-AI-agenten. De foto rechts toont een deelnemer die samenleefde met een robotgezelschap in hun huis terwijl hij leerde over interventies in positieve psychologie.

Werk van het ECDT

Drie leden van het ECDT woonden de HRI-conferentie bij, waaronder Giulia Perugia, die medevoorzitter was van de registratie en een paper presenteerde over “Models of (Often) Ambivalent Robot Stereotypes: Content, Structure, and Predictors of Robots’ Age and Gender Stereotypes“. Minha Lee leidde een workshop over Human-Robot Conversational Interaction (HRCI) en was coauteur van een paper getiteld “Towards Transdisciplinary and Futuring Tools for DEI and Social Justice in HRI“. Tot slot presenteerde Rucha Khot tijdens de CONCATENATE-workshop over social robot personalisatie een paper getiteld “Designing robots for individualized temporal experiences in dementia“.