Untitled

Community

Praktische informatie over hoe het ECDT probeert impact te maken en andere maatschappelijk relevante evenementen.

We kunnen het niet alleen

Met de positieve benadering van Warm Technology streven we ernaar om een hogere kwaliteit van leven te ondersteunen en te bieden. We richten ons erop dit niet alleen voor, maar vooral samen met mensen met dementie en hun omgeving te doen. Daarom is het essentieel voor onze missie om nauw samen te werken met de gemeenschap.

Sociale initiatieven

Roermond City Swim

De opbrengsten van deze zwemactie worden gedoneerd aan de stichting “Samen Bewegen,” die zich richt op het stimuleren van mensen met dementie om aan lichaamsbeweging te doen.

Buurthuis de Meerpaal

Het ECDT organiseert een wekelijks middagprogramma in de Meerpaal voor mensen met dementie en hun verzorgers, studenten en kinderen uit de buurt.

Netwerk initiatieven

Netwerk lunches

In Eindhoven brengen we elke twee maanden professionals samen om kennis en ideeën uit te wisselen over innovatie, technologie en zorg. Deelnemers zijn onder andere ergotherapeuten, onderzoekers, innovatieadviseurs en projectleiders. Onderwerpen zoals technologische hulpmiddelen en VR voor mensen met dementie komen aan bod, met directe vervolgprojecten zoals onderzoek door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

Wil je ook deelnemen? Aanmelden kan via dementia@tue.nl.

Learning Community Dementie & Technologie

Een community die regelmatig bijeen komt in Eindhoven om de implementatie van technologie, nieuwste ontwikkelingen (zoals AI), en best en worst practices te bespreken. Om een voorbeeld te geven, tijdens één van onze sessies bespraken we hoe je overzicht houdt op innovaties en hun effectiviteit bepaalt.

Wil je ook deelnemen? Aanmelden kan via dementia@tue.nl.

INTERDEM

Een pan-Europees netwerk van onderzoekers werkt samen aan psychosociale interventies bij dementie om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun ondersteuners te verbeteren.

PRODEM